درسال 2017 با معرفی آیفون x بریدگی صفحه نمایش در موبایل ها قوت گرفت و امروزه خیلی از افراد با شنیدن بریدگی صفحه نمایش ناخود آگاه به یاد آیفون x و اپل می افتند ولی جالب است بدانید اولین بار این ویژگی در گوشی های شارپ Aquos S2 و essential phone معرفی شد ولی باید گفت اپل به صورت خیلی بهتر و متفاوت تر، این ویژگی را پیاده سازی کرد . نمایشگر آیفون X حاشیهی پایینی ندارد و بریدگی آن هم علاوه بر دوربین سلفی، حاوی ۷ جزء دیگر مربوط به سیستم دوربین TrueDepth است.
بعد از معرفی آیفون x بسیاری از شرکت های تولید کننده گوشی های موبایل از جمله شرکت هوآوی، شیائومی، الجی، پیکس، اوپو و.. از این ویژگی استفاده کردند.
نمایشگر های بزرگ و کامل، جذاب هستند و در دو سال گذشته شرکتها سعی کردهاند هر اضافاتی که وجود دارد را حذف کنند و چیزهای ضروری را در یک بریدگی بالای نمایشگر قرار دهند.
این روزها متخصصین درحال توسعه فناوری دیگری به نام صفحه نمایش حفره دار هستند تا با وسیله آن بتوانند فضای بیشتری به دست بیاورند. که به نظر بسیار جذاب تر و کاربردی تر هستند. در سال پیش رو می توانیم شاهد معرفی گوشی هایی از این قبیل باشیم.
در این نوع نمایشگرها، دیگر تمام سنسورها در حاشیه قرار میگیرد و ماژول دوربین که معمولا جاگیرترین قطعه سختافزاری در جلوی گوشی است، درون یک حفره در داخل نمایشگر قرار میگیرد. مثل ناچ (بریدگی صفحه نمایش) ، یک بریدگی را در این حالت هم خواهیم داشت منتها اینبار این بردگی به اندازه دهانه دوربین بوده و دور تا دور آن را نمایشگر فرا خواهد گرفت.
«نمایشگر حفره دار» یا «نمایشگر حفره دوربین دار» یا «حفره دوربین»، نامهایی هستند که به نمایشگرهای جدید نسبت داده میشود و تاکنون اسم رسمی برای این ترند در نظر گرفته نشده است.
تاکنون هیچ گوشی با این ویژگی معرفی نشده است اما پرچم دار سال آینده سامسونگ از این ویژگی استفاده می کند همچنین شرکت هواوی نیز به زودی مدلی از گوشی خود با نمایشگر حفره دار را معرفی خواهد کرد.
رقابت این دو شرکت بزرگ از حالا بر سر این طراحی، نوید گوشیهای اندرویدی بیشتری با این نوع نمایشگر را در سال ۲۰۱۹ میدهد.
به زودی هوایی nova 4 معرفی می شود که از این ویژگی بهره می برد، سامسونگ هم در رقابت با هواوی و ایجاد یک تغییر بزرگ، انگیزه دوچندانی گرفت و گوشی گلکسی A8s را معرفی کرد همچنین گلکسی S10 که قرار است در در سال 2019 معرفی شود نیز در سه نسخه از این مدل نمایشگر برخوردا است.
ما نمیتوانیم به صورت مشخص از همین حالا نظر بدهیم که گوشیهایی با نمایشگر حفرهدار گرانتر خواهند بود یا نه. در نگاه اولیه، ساخت چنین نمایشگرهایی، سختتر و البته گرانتر به نظر میرسد و ممکن است این نوع نمایشگرها را فقط در گوشیهای گران قیمت ببینیم.
اما در عین حال برخی شایعات خبر از این میدهند که گوشیهای میانرده و حتی گوشیهای ارزان قیمت نیز ممکن است از این تکنولوژی استفاده کنند.
از لحاط زیبایی گوشی های حفره دار ظاهر بهتری دارند و در صفحه نمایش فضای کمتری اشغال می کنند و این یکپارچکی موجب زیبایی بیشتری خواهد شد.
ممکن است نمایش گرهای حفره دار نسبت به نمایشگرهایی که دارای بریدگی هستند در استفاده روزمره حواس پرتی کم تری ایجاد کنند.
اما شاید به این دلیل که دوربین سلفی مثل بریدگی در حاشیههای اطراف نمایشگر قرار نگرفته و درون نمایشگر است، برای بعضی افراد موجب حواس پرتی بیشتری شود. این حفره برای دو دوربین تقریبا اندازه یک ناچ، بزرگ است که چند میلیمتر هم به درون نمایشگر انتقال یافته است
اگر همین حفره دوتایی را برای گوشیهای کوچکتر داشته باشیم، اوضاع بدتر خواهد شد و ممکن است در این شرایط برخی حتی ناچ را به این طراحی ترجیح دهند!
به نظر می رسد باید درسال 2019 منتظر استفاده کاربران از این ویژگی در گوشی های مختلف و بازخورد کاربران باشیم تا این مقایسه را به درستی انجام دهیم.